Testreszabott megoldások

Ipari eszközök és berendezések

Mi az ipari eszközöket és berendezéseket tervező és gyártó cégek célja?

Az, hogy 3D modelleket készítsenek? Kétségtelenül nem! Céljuk, hogy rugalmasságukkal minél inkább megfeleljenek a vevő elvárásainak, ezzel szerezve versenyelőnyt egy igencsak erős feltételeket diktáló piacon.

A 3D modellezés és az erre épülő egyéb tevékenységek (pl.: szimuláció, megmunkálás tervezés, stb.) voltaképpen olyan eszközkészletet, olyan szerszámokat adnak a kezünkbe, melyek használatával a lehető legnagyobb mértékben megtudjuk könnyíteni munkánkat, így mindennapjainkat is – ezért nem mindegy, hogy milyen szoftverekkel dolgozunk. Lehet egy 3D alapú rendszer bármilyen látványos, ha nem támogat bennünket megfelelően teljes tevékenységünk folyamán.

Mi a hatékonyság legnagyobb gátja?
  • a releváns információk hiánya, illetve
  • a nem megfelelő hatékonyságú és lassú kommunikáció.

Ez egy meglehetősen általános megállapítás, de nézzünk jobban a dolgok mögé! Szélsőséges példa, de például egyszemélyes vállalkozás esetében meglehetősen egyszerű a belső kommunikáció, a feladatok kiosztása és a felelősök meghatározása. Azonban a szektorban tevékenykedő cégek ritkán egyszemélyesek és az sem jellemző, hogy a környezetüktől teljesen elszigetelten működnének.

Manapság számos és egyre specifikusabb elvárásnak kell megfelelnünk a vevőink részéről, de sok esetben más-más telephelyen folyik a tervezés és a gyártás is. Így mindenekelőtt megoldandó, hogy hatékonyan és megfelelően, minden elvárás figyelembe vételével, naprakész információk alapján szülessenek meg a döntések. Alapvető, hogy mérnökök a menedzserek számára is átlátható formában, és lényegre törően tolmácsolni tudják gondolataikat, kérdéseiket. Természetesen ez kölcsönösen, oda-vissza kell, hogy működjön.

A termékek sok esetben egyre bonyolultabbak és összetettebbek, egyre több szakterületnek kell szinkronban dolgoznia rajtuk biztosítva, hogy a költségek egy adott szint alatt maradjanak – az emelkedő nyersanyagárak mellett így maximalizálva a profitot.

Az ügyféllel történő kommunikáció újabb kérdéseket vet föl:
  • Elégedett lesz-e partnerünk a végtermékkel?
  • Meg tudjuk-e mutatni neki, hogy éppen hol tartunk a fejlesztésben?
  • Megérti-e, hogy milyen problémák akadályozzák az adott fejlesztést?
  • Hány valós prototípust kellett elkészíttetnünk a végtermék előállításáig?
  • Hány újratervezésre, módosításra volt szükség, és ezek milyen extra költségeket generáltak?

Gondoljuk végig azt is, mennyi időt fordítunk arra, hogy egy termékben vagy folyamatban kiderítsük: valóban az adott alkatrész legutolsó verziójával dolgozunk tovább? Hány munkaóra telik el azzal, hogy a változtatásokról minden érintettet a megfelelő módon értesítsünk?

Ezek alapján egyetlen dologra kell „kihegyeznünk" figyelmünket, mely: a hatékony, gyors és naprakész adatokon alapuló kommunikációra.

Mit várunk el tehát egy általunk használt rendszertől?
  • minél inkább kövesse le működési folyamatainkat,
  • azaz legyen testre szabható,
  • biztosítsa a megfelelő kommunikációt a fejlesztési vagy gyártási projektjeinkben résztvevők között.

Olyan eszközt, ami adott iparág elvárásainak megfelel, csak úgy lehet kialakítani, ha megismerjük az iparág kihívásait és folyamatait. A Dassault Systèmes pontosan így járt el, mikor kifejlesztette szoftvercsomagját az ipari eszközök és berendezések iparága számára: egyeztetett az egyes területek szereplőivel, s ennek megfelelően állította össze megoldásait. A célunk az, hogy olyan rendszert adjunk az Ön és Kollégái kezébe, amely használatával időt és energiát megtakarítva, s a realizált profitot maximalizálva tudják teljesíteni megrendeléseiket.

Az egyes almenüpontokban találják tevékenységekre szabott megoldásainkat!

3D valósághű szimuláció a gépgyártásban

Gép gyártás Hagyományosan nagy precizitást és összetett gondolkodást igénylő ágazat, ahol nem csak a produktum komplex, hanem az igénybevételek is. A maximális teljesítmény megvalósításához bizonyos kérdések pontosabb választ igényelnek, az egyre bonyolultabb rendszerek működésének előre látásához a hagyományos képletek már nem mindig elegendőek. A végeselem módszeren alapuló számítási eljárás lehetőséget ad annak előre látására is, amit fejben vagy papíron nem lehet levezetni: összetett mechanizmusok, összetett teherkombinációk, szélsőséges kérdések is megválaszolhatók a szimulálható vizsgálatok eredményeinek ismeretében.
Tekintse meg, hogy a WOCO Hungary Kft. milyen sikereket ért el velünk!

 

Visszahívást kérek Kapcsolat
Hírlevél feliratkozás

Kapcsolatfelvétel

CAD-Terv Cégcsoport

Szimulációs megoldások

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.